Krem Dolce Kita – krem do smarowania na bazie orzechów włoskich z nerkowcami i daktylami w proszku. Zawiera naturalne składniki, aż 52% orzechów włoskich oraz 32% nerkowców. Jest delikatnie „słodzony” daktylami w proszku, co sprawia, że przypadnie do gustu zarówno fanom smaków słodkich, jak i wytrawnych. Dolce Kita (pomimo włosko brzmiącej nazwy i stylistyki etykiety nawiązującej do południowych klimatów) jest produktem w pełni polskim, głównym jej składnikiem są orzechy włoskie, które rosną w dużych ilościach w Polsce.
Składniki: orzechy włoskie 52%, orzechy nerkowca 32%, daktyle w proszku 16%, sól.
Uwaga: Nie używamy oleju palmowego. Warstwa oleju na powierzchni masła jest naturalnym zjawiskiem. Po prostu wymieszaj zawartość.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 2536 kJ/612 kcal
Tłuszcz: 50 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6 g
Węglowodany: 21 g – w tym cukry: 14 g
Błonnik: 7,5 g
Białko: 15 g
Sól: 0,22 g
Informacja dla alergików: może zawierać orzeszki ziemne, migdały, orzechy laskowe, orzechy nerkowca oraz inne orzechy.
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej, po otwarciu spożyć w ciągu 1 miesiąca. Masa netto: 200 g. Opakowanie: szklany słoiczek z nakrętką. Najlepiej spożyć przed 19.04.2025. Producent: ALPI Hummus Aleksandra Marciniak ul. Niecała 21 05-500 Piaseczno.